štvrtok 2. augusta 2018

Levanduľovo-čučoriedkový cheesecake

Kolegyňa má dve oblúbené ingrediencie-príchute... levanduľa a čučoriedka. Tak som jej upiekla cheesecake. Famózna kombinácia!!! Voňavá a svieža. Tak určite vyskúšajte.



Potrebujeme:

  • 200 g maslových sušienok
  • 125 g masla
  • 300 g cream-cheese
  • 200 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 3-5 PL medu
  • 3-5 PL levanduľového syrupu
  • 2 celé vajcia + 1 žĺtok
  • 3 PL hladkej múky
  • 150 g čučoriedok + 80 g na polevu
  • 2-3 PL kukuričného škrobu
  • najemno nasekané oriešky na ozdobu


Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Sušienky nasekáme najemno a zmiešame ich s roztopeným maslom. Vypracujeme mrveničku, ktorú utlačíme na dno formi. Korpus dáme zatial do chladničky.
Zmiešame spolu cream-cheese, tvaroh, smotanu, med a levanduľový syrup. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec zapracujeme aj múku. 150 g čučoriedok opatrne vmiešame do krému. Hptpvý krém dáme do formi, uhladíme a pečieme v pare na 180 stupňov, asi 60-70 minút.

(Vďaka pare je cheesecake krémový. Na dno rúry položíme plech s vodou. Cheesecake dáme na nižšiu mriežku, a takto pečieme v pare. Po upečení rúru hneď neotvárajte, aby nepraskol. Počkajte 20 minút, potom vypustite paru a nechajte ho celkom vychladnúť). 

Zvyšné čučoriedky rozmixujeme s troškou vody, prepašírujeme, povaríme a primiešame kukuričný škrob. Na nízkom ohni miešame kým nestuhne. Hneď odstavíme, ešte chvílu miešame aby nevznikli hrudky a necháme vychladnúť. Polevou a orechami ozdobíme cheesecake a dáme na noc ztuhnúť do chladničky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára