štvrtok 17. mája 2018

Kávovo-mandľové cupcakes s gaštanovým krémom


Veľmi oblúbenú kombináciu káva a mandle nájdete v týchto jemných a nadýchaných mini tortičkách, s krémom s gaštanového pyré. 
Príjemné mlsanie prajem!

Potrebujeme:

  • 1 a 3/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL instantnej kávy
  • 1/2 hrnčeka mandľovej múčky
  • 6 PL rastlinného oleja / roztopeného masla
Na krém potrebujeme:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g masla izbovej teploty
  • 3 PL práškového cukru
  • 250 g gaštanového pyré

Uvaríme kávu v 1 dcl vody a necháme ju vychladnúť. Vajcia, cukor, olej a smotanu vyšľaháme dopenista. Pridáme suché suroviny - múku, kypriaci prášok, soľ a mandľovú múčku. Nakoniec primiešame aj kávu. Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, ktoré naplníme do 3/4 cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 17-20 minút. 
Na krém si vyšľaháme dopenista maslo (musí byť izbovej teploty, úplne zmäknuté, ináč sa to nepodarí). Postupne primiešavame cukor, mascarpone a gaštanové pyré (odporúčam ho nastrúhať do krému, ľahšie sa spracuje).
Krém nanášame cukrárenským vreckom so zdobiacou špičkou na úplne vychladnuté tortičky. Dáme stuhnúť do chladničky. Môžete posypať čokoládovými kúskami. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára