piatok 9. februára 2018

Zamilovaný malinový cheesecake s figami



Prečo zamilovaný? Lebo si ho proste zamilujete! Chrumkavý korpus, lahodné krémové srdce, malinová poleva, čerstvé ovocie a čokoládové mačacie jazýčky. Maliny a figy sa ľúbia tiež ♥

Potrebujeme:
  • 250 g maslových sušienok
  • 175 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 200 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 g smotanovej nátierky
  • 3-5 PL práškového cukru
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 3 celé vajcia + 1 žĺtok
  • 200 g mrazených malín
  • kukuričný škrob
  • na ozdobu čerstvé maliny, figy, čokoládové mačacie jazýčky


Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a okraje vytrieme maslom. Keksíky pomelieme na jemný prášok a zmiešame ich s roztopeným maslom. Vypracujeme mrveničku, ktorú vysypeme do formy a dobre utlačíme na dno. Korpus dáme zatiaľ do chladničky.

Mrazené maliny dáme do hrnca s trochou teplej vody, necháme ich povoliť na miernom ohni. Rozmixujeme ich ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Necháme vychladnúť.

Na krém si vymiešame mascarpone, tvaroh, smotanu, nátierku, cukor a vanilku. Primiešame aj  vychladené malinové pyré. Nakoniec po jednom pridávame vajíčka. Krém vylejeme na korpus a uhladíme. Pečieme nad parou 60 minút pri 160-170 stupňoch.

(Vodná para je pre pečenie cheesecaku zásadná - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový. Po upečení rúru vypneme, ale dvierka neotvárame ešte pol hodinu aby cheesecake nepopraskal. Až potom opatrne vypustíme paru a necháme cheesecake vychladnúť.)

Malinovú polevu spravíme jednoducho tak, že povaríme čerstvé maliny v troške vody, rozmixujeme a zahustíme kukuričným škrobom, cca 2 PL. Stále miešame, poleva náhle zhustne, odstavíme z ohňa a miešame kým nevychladne (najlepšie vonku na balkóne).

Cheesecake potrieme malinovou polevou, ozdobíme ovocím a čokoládkami. Dáme stuhnúť do chladničky cez noc.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára