pondelok 10. októbra 2016

Zdravý banánovo-čučoriedkový chlebík

Tento jednoduchý a rýchly recept mi poslal kamarát z Berlína. Rád ho pečie cez víkend na raňajky pre manželku, alebo deťom na desiatu do školy. Zdravý, jemný a šťavnatý chlebíček, plný čučoriedok, si môžete dať úplne bez výčitiek. Dobrú chuť!


Potrebujeme:
  • 4 prezreté banány
  • 2 celé vajcia
  • štipka soli
  • 150 ml gréckeho jogurtu
  • 3 PL medu
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 1/2 PL sóda bi karbóna
  • 1 a pol hrnčeka špaldovej múky
  • 1 hrnček čučoriedok (bez šťavy)

Banány ošúpeme a rozmliaždime na kašu. Postupne primiešavame ostatné suroviny - vajcia, soľ, jogurt, med, vanilku, sódu bi karbónu, múku ako poslednú po troškách. Čučoriedky len jemne zamiešame do zmesi (môžete použiť čerstvé alebo zavárané). Hotové cesto vylejeme do formy na chlieb (určite odporúčam silikónovú formu) a pečieme 45-50 minút pri 180 stupňoch.
Upečený chlebík necháme vychladnúť, až potom ho vyklopíme z formy. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára