piatok 15. júla 2016

Mätovo čokoládové brownies


Čokoládová a osviežujúca dobrota! Pre všetkých, ktorý majú radi túto kombináciu horkej čokolády a mäty. 

Potrebujeme:
  • 230 g masla
  • 250 g horkej čokolády
  • 250 g hnedého cukru
  • 3 celé vajcia
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 8-10 PL múky
  • 3 PL kakaa
Najprv si upečieme brownies. Maslo a nalámanú čokoládu rozpustíme na miernom ohni za stáleho miešania. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do čokoládovej zmesi po jednom primiešavame ostatné ingrediencie - cukor, potom vajíčka, vanilku, soľ, múku a nakoniec kakao. Plech si vystelieme papierom na pečenie a okraje potrieme maslom (môžete použiť štvorcový plech alebo tortovú formu). Cesto vylejeme do plechu a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút (kým sa okraje koláča nezačnú odlepovať od bokov, nechceme ho vysušiť, v strede má ostať vláčny). Upečené brownie necháme úplne vychladnúť na mriežke.

Na mätový krém potrebujeme:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g gervais alebo cream cheeese (žervé, krémová nátierka)
  • 100 g masla
  • 3 PL cukru
  • 1 PL pepermintového extraktu
  • ganáš alebo čokoládová poleva na potretie

Všetky suroviny vymiešame do krému, ktorým potrieme brownie koláč. Ešte nekrájame, dáme ho na hodinku do chladničky aby krém "sadol". Nakoniec ho potremie čokoládovou polevou alebo ganášom (tu odporúčam pridať trochu medu do krému). Znova do chladničky na 1-3 hodiny a až potom krájame. Dobrú chuť!
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára