utorok 14. júna 2016

Jahodovo malinový cheesecake s tvarohom

Konečne je tu čas zberu jahôd! Najradšej ich mám keď sú s láskou vypestované, slnkom pobozkané, vlastnoručne naoberané a zjem ich ešte kým opustím záhradku. Ak už ste narobili domáci jahodový lekvár, sirup, bublaninu, a chcete niečo iné ako klasickú smotanovo-piškótovú tortu, tak vyskúšajte jahodový cheesecake s tvarohom i malinami. V chladničke vydrží celé dni a keď k nemu pridáte aj zmrzlinu...! :)



Potrebujeme:

  • 200 g keksov (ja som skombinovala kakaové shortbread a detské piškóty)
  • 125 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 200 g cream cheese
  • 200 jemného tvarohu
  • 3 PL vanilkového extraktu
  • 3 PL medu alebo práškového cukru
  • 2 PL hladkej múky
  • 2 celé vajcia
  • čerstvé jahody a maliny za plnú misku

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a okraje vytrieme maslom. Keksíky pomelieme na jemný prášok a zmiešame ich s roztopeným maslom. Vypracujeme mrveničku, ktorú vysypeme do formy a dobre utlačíme na dno. Korpus dáme zatiaľ do chladničky.
Na krém si vymiešame mascarpone, cream cheese, tvaroh, vanilku, med a múku. Nakoniec po jednom pridávame vajíčka. Ovocie umyjeme a rozmixujeme ponorným mixérom vo vysokej nádobe. Odporúčam pridať aj dve lyžice vody. Rozmixované ovocie prepasírujeme a dobre zamiešame do krému. Nakoniec ho vylejeme na korpus a uhladíme. Pečieme nad parou 60 minút pri 170 stupňoch.



Vodná para je pre pečenie cheesecaku zásadná - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový. Po upečení rúru vypneme, ale dvierka neotvárame ešte pol hodinu aby cheesecake nepopraskal. Až potom opatrne vypustíme paru a necháme cheesecake vychladnúť. Dáme stuhnúť do chladničky cez noc.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára