piatok 18. decembra 2015

Nugátové šuhajdy z ľadových gaštanov


Potrebujeme asi na 25 ks:
  • 300 g ľadové gaštany Orion tyčinka
  • 100 g nugátovej čokolády
  • 100 g masla
Na plnku:
  • 175 g práškovéhu cukru
  • 175 g mletých orechov
  • 100 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 1PL vanilkového extraktu alebo balíček vanilínového cukru
  • 3 PL rumu
Na ozdobu:  lentilky alebo orechy

Mlieko povaríme (len do horúca, neprevárame), primiešame do neho cukor, orechy, vanilku, maslo a chvíľu povaríme na miernom ohni. Odstavíme, primiešame rum a necháme vychladnúť.
V miske nad parou rozpustíme ľadové gaštany, čokoládu a maslo. Vymiešame do hladkého krému. Do papierových košíčkov nalejeme na dno za lyžicu čokolády, potom dáme za lyžicu orechovej plnky a dolejeme čokoládou. Na vrch dáme lentiku alebo oriešok. Necháme stuhnúť v chlade.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára