utorok 15. decembra 2015

Marokany

Potrebujeme:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g kryštál cukor
  • 250 g kondenzovaného ovocia (rôzne, nakrájané na kocky)
  • 250 g mletých orechov (vlašské, mandle, lieskové...)
  • 50 g hladkej múky
  • horká čokoláda na polevu
  • kokos na posypanie
Smotanu, cukor a múku povaríme, kým zmes nezačne hustnúť. Stále miešame aby neprihorela. Zmes necháme vychladnúť a zamiešame do nej ovocie a orechy. Malou lyžicou vytvárame rovnako veľké kôpky a sploštíme ich do tvaru kolieska. Ukladáme ich rovno na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre ich viac menej sušíme pri 150 stupňoch, kým nie sú okraje koliesok zlatisté (cca 15-18 minút). Horkú čokoládu si roztopíme nad parou a vychladené kolieska do nich namáčame alebo ich len pofŕkame čokoládou. Nakoniec posypeme kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára