streda 23. decembra 2015

Išelské srdiečka

Jedny z mojich najobľúbenejších koláčikov! Z uvedeného množstva sa upečie 40 menších alebo 30 väčších srdiečok. Skladujem ich v uzavretej plechovej krabici s rozkrojeným jabĺčkom.

Na cesto potrebujeme:
  • 110 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g mletých orechov
  • 1 žĺtok
  • 1 PL kakaa
Na krém:
  • 35 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 35 g mletých orechov
  • 200 g červeného ovocného džemu
  • 2 PL rumu
Na zdobenie:
  • čokoládová poleva (75 g horkej čokolády + 1 PL oleja)
  • lúpané mandle
Všetky suroviny si dáme do misky a vypracujeme cesto. To si rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8-10 minút na 165 stupňov.
Krém si pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame. Dve srdiečka zlepíme krémom, potrieme čokoládovou polevou a ozdobíme mandľou.


  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára