streda 29. júla 2015

Nepečený javorový cheesecake s lesným ovocím

Nepečený javorový cheesecake-style koláč plný čerstvého šťavnatého ovocia Vám zaručene vylepší každý deň. V chladničke by vydržal aj niekoľko dní (keby sa nezjedol hneď v prvý deň).


Potrebujeme na korpus:
  • 250 g maslových keksov BeBe
  • 200 g masla
  • štipka soli
Na krém:
  • 250 g mäkkého/jemného tvarohu
  • 200 g cream cheese
  • 250 g mascarpone
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • 5 PL práškového cukru
  • 5 PL javorového sirupu
Na dokončenie:
  • 1 balenie želatíny na stuženie krémov Dr.Oetker
  • cca 400 g lesného ovocia (jahody, čučoriedky, černice, maliny)

Dno tortovej formy s priemerom 26 cm si vystelieme papierom na pečenie. Keksíky pomelieme na jemný prášok, pridáme štipku soli a roztopené maslo. Vymiešame do mrveničky, ktorú vysypeme do formy a rukou utlačíme na dno. Takto hotový korpus zatiaľ dáme do chladničky.
Vo veľkej miske vymiešame všetky suroviny na krém, stačí aj ručne. Pripravíme želatínu podľa návodu a primiešame ju do krému. 
Drobné ovocie umyjeme, naukladáme na korpus a zalejeme krémom. Zopár pekných kúskov si necháme na ozdobenie. Tortu dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny. Nakoniec ozdobíme grankom a ovocím. Pri podávaní polejeme javorovým sirupom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára