piatok 17. júla 2015

Jahodový nanuk

Komu je teplo? Kto sa potííííí? Kto má chuť na sviežu zmrzku z domácich jahôd? Tu je jednoduchý recept...



Potrebujeme:
  • jahody (ja som mala plnú 1 litrovú misku)
  • 200 ml vody
  • 4 PL práškového cukru
V hrnci rozmiešame cukor vo vode, trošku povaríme, a pridáme jahody. Varíme na miernom ohni kým jahody nezmäknú. Odstavíme a necháme vychladnúť. Ponorným mixérom rozmixujeme na hustú kašu, ktorú ešte prepašírujeme (prelejte cez sitko ak nechcete mať jadierka). Ochutnajte a podľa potreby desladte medom či pridajte šťavu z citrónu. Naplníme zmesou formičky na nanuky, alebo menšie kelímky, ponoríme paličku a dáme zamraziť na noc. Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára