pondelok 27. júla 2015

Čerešňový clafoutis s kokosom

Clafoutis (čítaj klafuti) je tradičný francúzsky múčnik, podobný našej bublanine. Je veľmi ľahučký a šťavnatý. Najčastejšie sa pečie práve s čerešňami, ale môžete ich nahradiť aj iným ovocím ako sú slivky, hrušky, černice či brusnice. Ja som si upiekla kokosovo-čerešňový.

Potrebujeme:

  • 125 g hladkej múky
  • 2 PL kokosového oleja
  • 4 vajcia
  • 70 g kryštálového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 PL kokosu
  • 300 g čerešní

Všetky suroviny okrem mlieka a čerešní zmiešame spolu. Postupne prilievame mlieko a vymiešame do hladkého cesta. Koláčovú formu vymažeme maslom a na dno dáme odkôstkované čerešne, ktoré zalejeme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, asi 30-35 minút do zlatista. Pred podávaním môžeme pocukrovať. 
Pre jemnejšiu chuť môžete polku mlieka nahradiť smotanou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára