pondelok, 1. júna 2015

Malinové tiramisu poháre


V takýto horúci deň Vám výborne padne šťavnaté malinové tiramisu. O to viac, keď je zaliate výbornou malinovo-čokoládovou polevou. V chladničke vydrží niekoľko dní a tak sa na neho môžete tešiť každý večer po práci.

Potrebujeme:
  • 1 balenie detských piškótov
  • 500 g mascarpone
  • práškový cukor
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml bieleho vína
  • 1 PL medu
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g horkej čokolády Figaro sladká vášeň - malina 70% kakaa
  • cca 400 g malín

V hrnci povaríme maliny (zopár pekných malín si dáme bokom na zdobenie), víno, 100 ml vody a 2 PL práškového cukru. Varíme cca 10 minút na miernom ohni, maliny pritom rozpučíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. V miske si ručne vymiešame mascarpone, 3 PL práškového cukru a 50 ml smotany. 
Pripravíme si poháre, ktoré budeme plniť. Piškóty namáčame do malinovej omáčky a ukladáme na dno pohára. Namáčajte ich celé a kľudne naberte aj trocha malín. Na piškóty dáme tenšiu vrstvu mascarpone. Takto vrstíme zas piškóty - mascarpone - piškóty. Vrch pohára zalejeme čokoládovou polevou a ozdobíme malinami. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.


Na plevu zohrejeme zvyšok smotany, ale nevaríme. Do horúcej smotany nalámeme obe čokolády a necháme pár minút stáť. Keď čokoláda povolí, ručne ju vymiešame do hladkého krému a pridáme aj med a 2 PL vody. Necháme ju trocha vychladnúť, až potom nalievame na vrch pohárov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára