streda 10. júna 2015

Jahodovo-pinakoládová piškótová torta

...že dve kilá čerstvých domácich jahôd, liter pinakolády a pol kila mascarpone. Som mala zrazu doma v chladničke. Reku že niečo z toho vykúzlim. Dokúpila som piškóty a bola mňamka na svete! Priznávam, že väčšinu pinakolády som popri tom vypila ja :P


Potrebujeme:
  • 1 balenie detských piškótov
  • 500 g mascarpone
  • 1 kyslá smotana
  • 3 PL práškového cukru
  • pina colada (taká ta hotová vo fľaši, kúpite v LIDL)
  • čerstvá jahody
  • kokos a granko na posypanie
Mascarpone, smotanu a cukor vymiešame ručne do krému. Krém zriedime pinakoládov, asi 150-200 ml (alebo podľa chuti). Do tortovej formy naukladáme na dno piškóty a trošku ich pokropíme pinakoládov. Na ne natrieme vrstvu krému. Na krém naukladáme jahody. Na jahody tenšiu vrstvu krému. A zasa piškóty... Môžete urobiť koľko vrstiev sa vám zmestí. Ukončite vrstvou krému a posypte grankom a kokosom. Hotovú tortu dáme na noc do chladničky a nekonzumujeme ju pred riadením motorového vozidla.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára