pondelok 15. júna 2015

Čučoriedkovo-citrónová bábovka s hoblovaným kokosom


Po upečení tejto bábovky som si naozaj priala aby sa dala foťákom zachytiť i vôňa. Prečo to ešte nikto nevymyslel? Táto bábovka je hlavne úplne iná bábovka, nie je taká suchá, je veľmi šťavnatá a nádherne voní. Kombináciu čučoriedky - citrón si zamilujete. 

Potrebujeme:

  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/2 hrnčeka roztopeného masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 1/2 PL sódy bi-karbóny
  • štipka soli
  • 1 a 1/4 hrnčeka cmaru
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 400-450 g čučoriedok
  • hoblovaný kokos

Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. 
V miske vyšľaháme cukor s roztopeným a vychladeným maslom a kokosovým olejom do penista. Primiešame vajíčka a vanilkový extrakt. V druhej miske zmiešame múku, soľ, sódu bi-karbónu a kypriaci prášok. Suchú zmes a cmar striedavo pridávame do cesta a stále miešame, kým sa nespoja všetky suroviny. Nakoniec primiešame aj šťavu a kôru z citróna. Čučoriedky opatrne primiešame do cesta, už iba ručne. Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút, kým špáratko nevytiahneme čisté. 
Upečenú bábovku necháme chladnúť na mriežke, asi po 20 minútach ju vyklopíme na podnos a necháme vychladnúť. Tu si užívajte tu neskutočnú vôňu! :)


Bábovku som poliala glazúrovou polevou a posypala kokosom. Polevu si pripravíme nasledovne: 2 PL lyžice cmaru poriadne vymiešame s 3/4 hrnčekom práškového cukru. Môžete pridať i pár kvapiek citrónu.  
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára