utorok 14. apríla 2015

Mrkvové cupcakes


Jaaj, ja totálne fičím na mrkvových dezertoch! Vždy ich ochutnávam keď sú v ponuke v kaviarňach alebo reštauráciach. Ale veď ja si ich môžem upiecť aj doma!

Na 20 ks potrebujeme:
  • 1/2 hrnčeka sušených hrozienok
  • rum
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 PL mletej škorice
  • 2 vajcia
  • 6 PL slnečnicového oleja
  • 1 hrnček na strúhanej mrkvy
  • 3/4 hrnčeka mlieka alebo smotany na šľahanie
  • šťava z 1 pomaranča
Hrozienka na pár hodín namočíme do rumu aby zmäkli. V miske si vyšľaháme cukor, vajcia, soľ, škoricu, olej a šťavu z pomaranča do penista. Primiešame mrkvu a mlieko/smotanu. Do cesta zapracujeme aj múku s kypriacim práškom. Nakoniec primiešame hrozienka a môžeme pridať aj 2 lyžice rumu. Plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami a do 2/3 ich naplníme cestom. Pečieme 17-20 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Pred zdobením necháme cupcakes vychladnúť na mriežke.


Na krém potrebujeme:
  • 250 g Lučina (alebo iný cream-cheese)
  • 200 g zmäknutého masla
  • 4 PL práškového cukru

Na krém si vyšľaháme maslo s cukrom do penista (maslo musí byť naozaj zmäknuté!). Pridáme aj Lučinu a vyšľaháme do hladkého krému. Zdobiacim vreckom nanesieme krém na cupcakes. Môžeme ozdobiť strúhanou mrkvou alebo pomarančovou kôrou. Ja som našla tieto chutné želé mrkvičky :)


  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára