piatok 27. marca 2015

Ultra vanilkové cupcakes

Veľká noc je za dverami a tieto rozkvitnuté žltučké cupcakes Vám ulahodia svojou jemnou ultra vanilkovou chuťou. Jednoduché ale božské! Naservírujte ich návšteve počas sviatkov ku kávičke alebo ako výslužku pre šibačov.


Na 18 kusov potrebujeme:
  • 2 hrnčeky hladnej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 2 vanilkové struky
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 6 lyžíc roztopeného masla
  • 1 hrnček mlieka
Na náplň:
  • 0,5 l mlieka
  • vanilkový puding
Ešte pred pečením si vyberte vajcia a mlieko z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu.V miske zľahka vyšľaháme vajcia, cukor, vanilku (struky prekrojíme pozdĺžne a špičkou nožíka vyškriabeme dreň), vychladené roztopené maslo a mlieko. Primiešavame suché suroviny - múku, soľ a kypriaci prášok. Miešame len kým sa nestratia hrudky múky. 
Plech si vystelieme papierovými košíčkami a do 2/3 ich naplníme cestom. Pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke. Zatiaľ si uvaríme vanilkový puding z pol sáčku a 0,5 l mlieka, aby bol taký tekutejší. Podľa chuti osladíme cukrom. Puding necháme vychladnúť, občas premiešame a plníme ním všetky cupcakes. Malou lyžičkou do stredu každého vyhĺbime jamku tak, že odoberieme trochu cesta z vrchu, naplníme poriadne pudingom do všetkých strán a zas prikryjeme vykrojenou čiapočkou.

Na krém potrebujeme:
  • 125 g masla zmäknutého
  • 350 g mascarpone
  • 2-3 PL práškového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • kvapka žltého potravinárskeho farbiva
  • čokoládové zdobiace guľôčky
Maslo necháme zmäknúť mimo chladničky na izbovú teplotu a potom ho vyšľaháme do penista (použite špirálové nástavce). Pridáme mascarpone, cukor, dreň z vanilkového struku a vyšľaháme do hladkého krému. Už stačí len 1-2 kvapky farbiva, dobre premiešame a môžeme zdobiť. Krém dáme do zdobiaceho vrecka s 5-cípov hviezdičkovou špičkou a vytvárame kvietky na cupcake. Do stredu každého dáme čokoládovú guľôčku. 
Skladujeme v uzavretej nádobe v chladničke. Najlepšie chutia keď sa nechajú pár hodín odstáť, alebo cez noc.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára