štvrtok 19. februára 2015

Višňový mandľovo-smotanový koláč


Lístkové cesto, višne, smotanovo-mandľový krém a žiadna múka. Tento veľmi jednoduchý koláčik stihnete urobiť aj počas vyťaženého pracovného týždňa. 

Potrebujeme na formu 28 cm:

  • 350 g zaváraných višní bez kôstok
  • 1 balenie lístkového cesta (cca 270 g)
  • 270 ml kyslej smotany
  • 3 žĺtky
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 4-5 PL mandľovej múčky
  • 150 g práškového cukru alebo med na osladenie
  • na ozdobenie šľahačka a zopár pekných višní

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Višne scedíme a necháme odkvapkať. Lístkové cesto rozprestrieme do koláčovej formy tak aby pokrylo dno a okraje formy (najlepšie použiť s odnímateľným dnom a vlnkovým okrajom pre krajší efekt). Na dno poukladáme višne a zalejeme ich hotovým cestom. To si pripravíme jednoducho tak, že všetky suroviny spolu vymiešame. Pečieme asi 30 - 35 minút, kým sú okraje zlatisté a špáradko vytiahneme čisté. Počas pečenia sa cesto ešte zdvihne. Koláčik necháme vychladnúť a ozdobíme ho šľahačkou a višňami. Na ozdobu môžete použiť aj tie koktejlové sladké. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára