streda 11. februára 2015

Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami

Tento koláčik má bohatú čokoládovú chuť, konzistenciou pripomína fondán, je akoby šťavou nasiaknutý. Nakladané višne v sladkom likéry, ktoré sú ukryté vo vnútri koláča ho robia vášnivým. A jemná pepermintová príchuť mu ešte pridáva na tajomnosti. Ideálny dezert na Valentínksu večeru pre dvoch.



Potrebujeme na 4 formičky s priemerom 8-9 cm:
  • 40 g kvalitnej tmavej čokolády s obsahom aspoň 70% kakaa
  • 40 g kvalitnej tmavej čokolády s pepermintom
  • 2 veľké vajcia
  • 3 PL hnedého cukru
  • 3 PL hladkej múky
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 4 PL masla
  • 400 g nakladaných višní (stačí ak máte vaše domáce zavárané višne, ktoré na noc namočíte do rumu či bourbonu)

Všetku čokoládu nalámeme, rozpustíme s maslom nad parou a necháme chladnáť. V menšej miske zmiešame spolu 1 vajce, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu múky a mlieko. Vo väčšej miske vyšľaháme do penista druhé vajce so zvyškom cukru. Potom zašľaháme aj zvyšok múky. Postupne vmiešavame roztopenú čokoládu a prvú zmes, kým nám vznikne hladké cesto. 
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Formičky vymastíme maslom. Višne scedíme a zopár ich uložíme na dno formičiek. Na ne nalejeme cesto a pár krát buchneme formičkami o stôl aby sa uvoľnili bublinky. Pečieme asi len 18-20 minút aby sa cesto príliš nevysušilo. Necháme vychladnúť a pred podávaním môžeme koláčik poliať trochou šťavy z višní. Najlepšie sa baští od stredu :)



Ja som koláčiky osobitne ozdobila pre návštevu, také trojité rande. Môžete na koláčik nakresliť či napísať osobné venovanie či vaše vyznanie. Na zdobenie som použila farebné trubičky od dr.oetker.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára