nedeľa 11. januára 2015

Talianske slané muffiny

Muffiny na slano inšpirované slnečným Talianskom - sušené paradajky, čierne olivy, parmezán a oregano. Už len zavrieť oči a predstaviť si to šumenie mora a hrejivé slnko.

Potrebujeme:

  • 80 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 180 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • soľ a čierne korenie
  • oregano
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 60 g čiernych olív
  • 60 g sušených paradajok v oleji
V miske si zmiešame vajcia, parmezán (trocha si ho odložte aj na posypanie) a mlieko. Pridáme múku, kypriaci prášok, soľ, korenie, oregano a olivový olej a ešte 2 lyžice oleja z paradajok. Miešame cesto kým sa suroviny spoja. Olivy a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Na muffiny je najlepšie použiť silikónové formy, klasickú veľkosť môžete zameniť aj za väčšiu a upiecť si tak mega-muffin. Na dno košíčka nalejeme cesto, vložíme zopár kúskov olív a paradajok, a zalejeme zvyškom cesta do 3/4 košíčka. Na vrch muffinu môžete ešte položiť olivu a posypať zvyšným parmezánom. Pečieme asi 20 minút do zlatista, kým nevytiahneme špáradlo čisté. Necháme vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe aj niekoľko dní.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára