streda, 15. októbra 2014

Čoko-tekvicové brownies


Pre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, že najlepšie chutia na druhý deň, takže sa zaprite a vyčkajte! Pôžitok bude o to lepší.


Potrebujeme:
  • 250-300 g kvalitnej čokolády (preferujem horkú, aspoň 50%-nú)
  • 220 g masla
  • 120 g kryštálového cukru
  • 5 vajec
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2-3 lyžice kakaa
  • 1 hrnček tekvicového pyré (recept na domáce pyré TU)
  • 120 g cream cheese (krémový syr napr. Philadelphia, ABC, Linessa)
  • 1/4 lyžice mletej škorice
  • 1/8 lyžice mletého muškátového oriešku

Čokoládu s maslo roztopíme nad parou, metličkou vymiešame do hladkého krému, necháme trochu vychladnúť. Primiešame cukor, vanilku a 4 vajíčka po jednom. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, všetko dobre vymiešame.
V druhej misku si dobre vymiešame tekvicové pyré, krémový syr, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, škoricu a muškátový orech.
Dno plechu na koláč si vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom. Najprv nalejeme čokoládovú vrstvu, uhladíme, a na ňu opatrne nalejeme tekvicovú vrstvu a pekne uhladíme. Pečieme 45-50 minút v predhriatej rúre na 175 stupňov. Koláčik netreba prepiecť, v strede má byť taký vláčny, navlhnutý od čokolády. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe. Vydrží aj 3-4 dni.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára