streda 3. septembra 2014

Banana-čoko tartaletky s mandľami

Malé nepečené tartaletky s mandľovo-piškótovým korpusom a večná kombinácia banán s čokoládou. Jednoduchý dezert, ktorý stihnete urobiť pre neočakávanú návštevu, či len tak keď máte chuť na niečo sladké a nechce sa Vám vypekať.


Na 5 ks s priemerom 8 cm potrebujeme:

  • 150 g detských piškótou alebo jemných Bebe keksov
  • 125 g masla
  • štipka soli
  • 3 lyžice mandľovej múčky
  • 3 banány
  • 90 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie / horkej
  • 1 veľká lyžica masla
  • rum, koňak či bourbon podľa chuti
  • sekaná mandle a mäta na ozdobenie

Piškóty pomelieme alebo rozdrvíme na jemný prášok, pridáme soľ, mandle, maslo a ručne vypracujeme mrveničku. Rozdelíme ju do formičiek a uťapkáme na dno a okraje. Hotové korpusy dáme do chladničky kým si pripravíme čokoládový ganache. Smotanu ohrejeme tesne pod bod varu. Odstavíme, určite nevaríme. Pridáme do nej nalámanú čokoládu a necháme postáť kým sa nezačne topiť. Pridáme aj zmäknuté maslo a metličkou pomaly, opatrne miešame, kým nám vznikne hladká a lesklá hmota. Pre lepšiu chuť môžete pridať rum či koňak (ja som dala whiskey). Hotový ganache dáme na chvíľu do chladničky nech trochu ztuhne.
Banány nakrájame na kolieska rovnako hrubé, naukladáme ich natesno do korpusov a zalejeme čokoládovým ganache. Hotové tartaletky ozdobíme mandľami a mätou, a dáme zachladiť do chladničky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára