piatok 29. augusta 2014

Levanduľové cupcakes s cream-cheese krémom


Levanduľové cupcakes sú "must try" pre všetkých milovníkov cupcakes. Kedže som nedávno navštívila levanduľový trh v centre BA a doniesla som si domov sušenú levanduľu (pretože milujem jej vôňu) a lisovaný BIO sirup, prinášam Vám aj ja svoj recept na tieto veľmi trendy mini tortičky. Pridajte k ním šálku horúceho čaju na teraske, dobrú knižku a máte dokonalú pohodu :)



Potrebujeme:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 g masla
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka levanduľového sirupu
  • štipka soli

Na krém potrebujeme:

  • 100 g masla izbovej teploty
  • 240 g krémového syru (Philadelphia, Linessa, Goldessa, ABC)
  • 5-8 lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice levanduľového sirupu
  • fialové potravinárske farbivo
  • sušená levanduľa na ozdobu

Než začneme piecť vyberieme všetky suroviny z chladničky aby mali rovnakú izbovú teplotu. V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo do penista. Pridávame cukor, vajcia, vanilku, mlieko a po každej surovine vyšľaháme. Múku si zmiešame s kypriacim práškom a soľou, zapracujeme do cesta, a nakoniec primiešame aj levanduľový sirup. Plech si vystelieme papierovými košíčkami a naplním ich cestom do 2/3. Pečieme 17-20 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. 
Cream-cheese krém má zaujímavú a výraznú chuť, veď posúďte sami. Maslo vyšľaháme dopenista (preto musí byť zmäknuté ináč bude mať hrudky a krém bude nanič!). Primiešame cream cheese a cukor a znovu šľaháme (cukru dajte podľa toho ako ho chcete mať sladký, takže ochutnávajte). Nakoniec pridáme aj sirup a dobre vyšľaháme do krému, ktorý dáme na hodinku do chladničky stuhnúť. Ja som si krém zafarbila potravinárskym farbivom na fialovo. Cupcakes zdobíme až keď sú úplne vychladené. Môžete ich dozdobiť sušenou levanduľou.


Najlepšie chutia so šálkou horúceho čaju.


Levanduľový trh vo dvore.
  
Pekné ružičky si vykúzlite touto špirálovou zdobiacou špičkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára