Najpopulárnejší je vo Veľkej Británii, kde už od 18. storočia tradične sprevádza "čaj o piatej," natierajú si ho na toasty, koláčiky a rôzne čajové pečivo.
Potrebujeme:
- 3 vaječné žĺtka
- 3 PL práškového cukru
- 2 lyžice mäkkého masla
- 2 BIO citróny (šťava + kôra)
Vaječné žĺtka a cukor dáme do menšieho hrnca, ktorý postavíme na hrniec s vriacou vodou. Za neustáleho miešania metličkou varíme nad parou kým sa nám suroviny nespoja,. Potom pridáme citrónovú šťavu (môžte nastrúhať aj trochu kôry) a stále miešame až kým nám krém nezhustne. Odstavíme zo sporáka a pridáme maslo, ktoré rozmiešame mimo pary. Určite ho ochutnajte a podľa chuti si pridajte ešte cukor či viac citrónu. Hotový krém necháme vychladnúť a skladujeme ho v chladničke v uzatvárateľnej miske.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára