streda 11. júna 2014

Kiwi a ananásový nanuk

Leto je v plnom prúde, horúčavy útočia, nie je nič lepšie ako schladiť sa dobrým ovocným nanukom. O to lepšie, ak je z čerstvého ovocia...

Na 5 ks kiwi potrebujeme: 
  • 4 mäkké kiwi
  • 60 ml vody
  • 30 g kryštálového cukru

Vodu s cukrom zohrejeme v malom hrnci, trocha povaríme kým sa cukor nerozpustí, a necháme vychladnúť. Kiwi si ošúpeme, nakrájame na kocky, a spolu so sladkou vodou rozmixujeme ponorným mixérom. Ak nechcete mať v nanukoch zrniečka, môžte prepašírovať cez sitko. Zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím.


Na 5 ks ananásových nanukov potrebujeme:
  • polku prezretého ananásu
  • 150 ml vody
  • 1 balenie Jesenky 75g (zahustená sladená smotana)

Ananás ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme vodu a rozmixujeme na hustú šťavu. Pridáme Jesenku, zas mixujeme aby sa dobre spojila. Takto hotovú zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím.

Pred konzumáciou môžete nanuk ponoriť do teplej vody, aby povolil a ľahko sa vybral z formičky.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára