sobota 31. mája 2014

Hríbová frittata

Frittata je taliansky vajíčkový koláč, niečo ako pečené omeleta. Jej príprava je veľmi jednoduchá, môžete ju urobiť na tisíce spôsobov. Prekvapte svoju rodinu v nedeľu na raňajky týmto skvelým receptom!

Potrebujeme na 4-6 porcií: 

  • 6 väčších vajec
  • 250 g čerstvých šampiňónov alebo lesných húb
  • 2 jarné cibuľky
  • 100 g syru na strúhanie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • pažítka
  • olej, soľ a čierne korenie

Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľku si nasekéme na jemno. Na panvici si zohrejeme olej, orestujeme cibuľku, pridáme šampiňóny a ešte 3-4 minúty opekáme. V miske si vyšľaháme vajíčka, ochutíme soľou a korením, primiešame 3/4 nastrúhaného syra, a vmiešame aj šampiňóny. Na hlbšej panvici vhodnej aj do rúry si roztopíme maslo, vlejeme zmes a necháme asi 5 minút na miernom ohni len tak ohrievať. Nakoniec posypeme zvyšným syrom a pažítkou. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov kým frittata stuhne a povrch je zlatistý. Pred vyklopením ju necháme trochu vychladnúť. Podávame s pečivkom a zeleninkou. 
Ja nemám panvicu vhodnú do rúry, takže som zmes trochu opiekla na panvici, preliala do sklennej misy na zapekanie, a tak dala piecť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára