nedeľa 13. apríla 2014

Mandľovo-kávové cupcakes

Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do ďalšieho rána.

Na 12-15 kusov potrebujeme:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 lyžicu kypriaceho prášku
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 2 veľké vajcia
  • štipka soli
  • 1 hrnček smotany na varenie
  • 2 kopcovité lyžice instantnej kávy
  • 3/4 hrnčeka mandľovej múčky
  • 6 lyžíc slnečnicového oleja

Na krém: 
  • 250 g mascarpone
  • 125 g masla
  • 3 lyžice mandľovej múčky
  • práškový cukor na dochutenie
  • celé mandle alebo zrná kávy na ozdobu

Ešte pred pečením si vyberte vajcia a smotanu z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Uvaríme kávu v 1 dcl horúcej vody a necháme ju vychladnúť. V miske zľahka vyšľaháme vajcia, cukor, olej a smotanu. Do zmesi primiešame mandľovú múčku a vychladenú kávu. Postupne primiešavame múku s kypriacim práškom a soľ. 
Plech si vystelieme papierovými košíčkami a nalejeme do nich cesto (košíčky klasickej veľkosti naplníme do polovice, malé košíčky doplna). Pečieme 20 minút na 200 stupňov. 
Po upečení si pripravíme krém - vyšľahané maslo izbovej teploty vymiešame do hladka s mascarpone, mandľovou múčkou a ochutíme cukrom (podľa toho ako sladký ho chcete mať). Zdobičku si naplníme krémom a cupcaky zdobíme až keď sú úplne vychladené. Môžeme ich dozdobiť celými mandľami alebo kávovým zrnom. Skladujeme ich v uzavretej nádobe v chladničke.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára