pondelok 7. apríla 2014

Jarný mrkvový koláč (verzia 01)

Máme tu jar a preto som upiekla tento ľahký a zdravý mrkvičkový koláč, ideálny na rýchlu večeru, vhodný pre vegetariánov. Recept je z časopisu F.O.O.D.

Na 1 veľkú alebo 2 malé formy na tarte potrebujeme:
  • 1 balenie lístkového cesta (cca 300 g)
  • 4 väčšie mrkvy
  • 4 jarné cibuľky
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 4 vajcia
  • 150 g nivy
  • soľ a čierne korenie
  • olej a múku na vysypanie formy

Formu vymastíme olejom a vysypeme múkou. Ale lístkové cesto sa už dnes bežne predáva hotové rozvaľkané zrolované v papiery na pečenie, takže sa s ním veľmi dobre pracuje. Rozprestrieme ho a aj s papierom uložíme do formy, prevísajúce okraje orežeme a dno poprepichujeme špajdľou. Ak nemáte formu na tarte z odnímateľným dnom na ľahké vyberanie, nevadí - cesto je stále ešte na papiery na pečenie.
Mrkvy si umyjeme a nastrúhame, jarnú cibuľku nasekáme na kolieska. Zmiešame tvaroh, vajíčka, dochutíme soľou a korením. Pridáme zeleninu a dobre premiešame. Vzniknutou zmesou naplníme cesto a riadne ho uhľadíme a trochu postláčame. Na vrch naukladáme kúsky nivy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-30 minút dozlatisla. 

kľudne môžte použiť aj klasickú tortovú formu - ja som upiekla aj malé srdiečko 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára